Marinad
4 vitlöksklyftor
4 salladslökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk färskriven ingefära
3 msk farinsocker
1/2 dl ljus soja
2 msk asiatisk fisksås
2 msk sesamolja
(Hacka och blanda allt, lägg i köttet finskuret)
Huvudrätten
500 g strimlat fläskkött
majsstärkelse att reda
1 dl neutral olja
30 g färsk ingefära, hackad
2 vitlöksklyftor, finrivna
1 dl ostronsås
1/2 dl flytande honung
2 msk kinesisk soja
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk chiliflakes
Gör så här
Marinera köttet i ett par timmar
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda köttet med majsstärkelse 1-2 msk .
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet krispigt. Lyft köttet ur pannan.
Stek ingefära och vitlök på låg värme i några minuter i samma panna.
Häll ner ostronsås, honung, soja, vinäger och chiliflakes i pannan.
Låt såsen koka ihop till lite tjockare konsistens på låg värme (annars bränner den lätt fast). Tillsätt köttet och blanda runt så att alla köttbitar täcks av sås.
Toppa med sesamfrön och salladslök och servera med ris och wookgrönsaker.