Krispig kyckling i söt och kryddig citrusglaze 🍊🍗

ingredienser:
1 dl naturell yoghurt
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk farinsocker (eller strösocker)
1/2 dl ketchup
600 g kycklingfilé
2 tsk sesamolja (valfritt)
1 msk riven ingefära
2 tsk grillkrydda
1 dl färskpressad apelsinsaft + zest från 1 apelsin
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
Salt och peppar
2 msk japansk soja
Svartpeppar
1 dl sweet chilisås
1 msk paprikapulver
1 dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
Salladslök till topping (valfritt)
Sesamfrön till topping (valfritt)

gör så här:
– Skär kycklingen i mindre bitar.
– Blanda kycklingen med yoghurt, salt och peppar så att alla bitar täcks.
– Förbered paneringen: blanda vetemjöl, majsstärkelse, bakpulver, paprikapulver, grillkrydda, salt och peppar i en skål.
– Vänd varje bit kyckling i paneringen så de täcks jämnt. Låt stå medan oljan värms upp.
– Hetta upp olja i en djup kastrull och fritera kycklingen i omgångar i cirka 2 minuter tills bitarna är gyllenbruna och krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
– Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.
– Hetta upp lite olja i en djup stekpanna och häll i såsen. Koka upp på hög värme.
– Lägg i den friterade kycklingen och vänd runt tills alla bitar är täckta av såsen.
– Toppa med sesamfrön och skivad salladslök.
– Servera med ris eller nudlar. Visa mindre

Kategorier: Mat recept