Glass

Grund för 6 port Ingredienser 6 dl vispgrädde 400 g sötad kondenserad mjölk Vispa grädden halvfast, blanda i kondenserad mjölk. Kör i Glassmaskinen   Smaksättning: Citron 1 citron (skal och saft) i smeten 300 gr lemoncurd Garnera med 50 g riven vit choklad Garnera med Bär olika sorter 300 gr Läs mer…

Sticky pork

Marinad 4 vitlöksklyftor 4 salladslökar 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 msk färskriven ingefära 3 msk farinsocker 1/2 dl ljus soja 2 msk asiatisk fisksås 2 msk sesamolja (Hacka och blanda allt, lägg i köttet finskuret) Huvudrätten 500 g strimlat fläskkött majsstärkelse att reda 1 dl neutral olja Läs mer…

Filmjölkslimpa

Tips för  filmjölkslimpan Låt degen vila över natten Att blanda ingredienserna dagen innan och låta dem stå i kylen gör brödet extra mjukt och smakrikt. Vetekross och rågkross hinner dra åt sig vätskan och får en härlig konsistens. Anpassa smaken efter tycke och smak Om du vill ha ett sötare Läs mer…

Kyckling teriyaki

Ingredienser ca 800 g strimlad kycklingfile 1/2 knippe salladslök 1 msk sesamfrön Egen teriyakisås: 2 vitlöksklyftor 1/2 dl strösocker (eller annan sötning som honung, sirap eller sötströ) 1,25 dl japansk soja (den blaskigare varianten) 1 dl vatten 1 1/2 msk risvinäger 1 msk färsk riven ingefära 2 tsk majsstärkelse + Läs mer…

Norska tekakor

Ingredienser 50 g smör 3 dl mjölk 3 dl vatten 50 g jäst 1 tsk salt 2 msk ljus sirap 1,5 dl havregryn ca 10 dl rågsikt Gör såhär: 1) Smält smör i en kastrull. Häll i mjölk och vatten och värm den till 37 grader. Smula jästen i din Läs mer…

Tacovårrullar

20 st vårrullar 20 st mellanstora vårrulleark (finns i frysdisken i välsorterade mataffärer) 500 g valfri sort färs (kött eller vego funkar strålande) 300 g majs (gärna fryst) 1 frp kokta svarta bönor (á 400 g) 1 röd eller gul lök 1 röd paprika 150 g riven ost (gärna cheddar) Läs mer…