4-6 portioner
1 kg räkor med skal
Marinad:
1 lime
1 tsk chili- eller paprikapulver
1 tsk spiskummin
3-4 msk soja
2 vitlöksklyftor
En liten knippe persilja
4 msk olivolja
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Aioli (recept längre ned)
Vitlöksbröd- recept HÄR!
Tortilla española– recept HÄR!
Krashade potatisar med vitlökssmör- recept HÄR!
Franska baguetter- recept HÄR!
Gör såhär:
Tina upp räkorna och låt rinna av i en sil om du använder frysta. Riv skalet från limen, endast det gröna. Pressa vitlöken, limen och finhacka persiljan. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll över räkorna. Blanda allting väl. Låt gärna räkorna marineras minst en timme i rumstemperatur eller flera timmar i kylen. Räkorna klarar sig bra i kylen upp till 12 timmar i sin marinad.