Ingredienser
800 g högrev
2 msk kinesisk soja
250 g steklökar
300 g rotselleri
300 g morötter
140 g bacon i tärningar
2 msk smör
½ dl vetemjöl
3 klyftor vitlök
1 torkad färsk röd chilifrukt
1 knippe färsk timjan (el ca 1 tsk torkad)
2 lagerblad
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl rödvin
5 dl vatten
150 g svamp
Gör så här
1.Lägg lergrytan i blöt i 20 min. Skär köttet i bitar, ca 3×3 cm. Blanda dem med soja.
2.Skala steklök, rotselleri och morot. Låt löken vara hel, men skär rotfrukterna i grova bitar.
3.Stek lök, rotfrukter och bacon i smör i en stekpanna. Lägg det och köttet i lergrytan. Pudra över mjölet och blanda. Tillsätt vitlök, chili, timjan, lagerblad, salt och peppar.
4.Häll över vin och vatten. Vätskan ska täcka. Lägg på locket ordentligt och sätt in lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200° och stek i ca 2 tim.
5.Ansa och stek svampen. När grytan har kokat klart och köttet är mjukt, blanda ner svampen i grytan.
6.Servera grytan med potatis och broccoli.