Ingredienser:
– 0,5 tesked riven färsk ingefära
– 2 teskedar rapsolja + 1,5 matsked, uppdelad
– 3 vitlöksklyftor, finhackade
– 1 dl japansk soja (mindre salt)
– 1 dl farinsocker, packat
– 0,5 dl vatten
– 0,75 dl majsstärkelse
– 450 g flankstek eller lövbiff, tunt skivad
– 1 dl skivad salladslök
Gör så här:
– Skär köttet i tunna skivor, ca 0,5 cm tjocka. Blanda med majsstärkelse, skaka av överflödet och ställ åt sidan.
– Värm 2 teskedar olja i en stekpanna på medellåg värme. Fräs ingefära och vitlök i 1 minut tills det doftar.
– Tillsätt soja, vatten och farinsocker. Låt koka upp och sjud i 3–5 minuter tills såsen tjocknar något. Häll över i en skål och ställ åt sidan.
– Värm 1 matsked olja i en separat panna eller wok på medelhög värme. Stek köttet i små omgångar i ca 2 minuter per omgång.
– När allt kött är brynt, lägg tillbaka det i pannan och häll över såsen. Låt puttra tills det bubblar och köttet är genomvarmt.
– Ta av från värmen och rör ner salladslök. Visa mindre