Botten

  • 15 digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 600 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, finrivet skal (ekologisk)

Lemon curd

  • 3 citroner (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 50 g smör

Riv skalet av 2 av citronerna i en kastrull, endast det yttersta gula ska med. Pressa i saften av 3 citroner och låt koka upp 1 minut.
Sila bort skalen så att inte lemon curden blir bitter i smaken.
Blanda i socker, majsstärkelse och ägg och vispa samman. Ställ på plattan och låt sjuda 1-2 minuter under omrörning till en tjock kräm. Ta av från plattan och rör i smöret. Sila curden i en skål och låt gå ner i temperatur lite.
När lemoncurden svalnat kan du bre över den på cheesecaken.
Låt cheesecaken stå i kylen ett par timmar för att sätta sig, lägg över den på ett fat när det är dags att servera.

Kategorier: Mat recept