Ingredienser

1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackad
1/4 rotselleri, tärnad
1 morot, tärnad
2 msk Tomatpuré
1 frp konserverade körsbärstomater
2 1/2 dl Matlagningsvin Vitt
2 dl vatten
3 msk kalvfond
3 msk färsk rosmarin, finhackad
1 1/2 kg kalvlägg
2 msk vetemjöl
Extra jungfruolivolja Classico
salt
nymald svartpeppar
2 msk bladpersilja, hackad

Gör så här

Fräs grönsakerna tillsammans med tomatpuré i olivolja i en gryta.

Tillsätt tomater, vin, vatten och fond.

Låt småputtra.

Blanda köttet med mjöl och bryn runtom i olivolja i en stekpanna, krydda med salt och peppar.

Lyft över köttet i grytan och tillsätt rosmarin.

Låt småputtra med lock ca 2 timmar tills köttet nästan faller isär.

Lyft av locket och låt koka ytterligare 30 minuter.

Smaka av med salt och peppar och toppa med hacka persilja.

Servera tillsammans med risotto milanese

Kategorier: Mat recept