Kycklingfärsbiffar
1/2 stgul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
500 g kycklingfärs
2 krm chiliflakes
1/2 kruka färsk koriander
1/2 st lime, skal och saft
2 tsk japansk soja
3 krm svartpeppar, malen
1 tsk salt
1 msk rapsolja
Mangosalsa
225 g fryst mango, tinad
1/2 st lime, skal och saft
2 krm chiliflakes
1 kr salt, efter smak
Gör så här
Kycklingfärsbiffar:
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Blanda med färsen i en bunke och tillsätt chiliflakes, finhackad koriander, skal- och limesaft från en 1/2 lime, soja, peppar och salt. Blanda om ordentligt och forma 8 biffar.
3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek färsbiffarna på medelhög värme på båda sidor ca 5-7 min.
Mangosalsa:
4. Lägg den tinade mangon i en bunke. Riv i limeskal och pressa i saft från en 1/2 lime.
5. Mixa ihop till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Krydda med chiliflakes och en nypa salt.
Tillbehör:
6. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
7. Skölj och dela sockerärtorna på längden. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked.
8. Skär gurkan i smala strimlor. Blanda de kokta nudlarna med grönsakerna, olja och en nypa salt.9. Lägg upp på ett fat tillsammans med kycklingbiffarna. Skölj och grovhacka koriander och strö över. Servera mangosalsan till.